ZAJEDNIČKE OBAVIJESTI

Upute za početak akademske godine 2020./21.

 
Slika Lada Reić
Upute za početak akademske godine 2020./21.
napisao/la Lada Reić - Thursday, 24. September 2020., 14:16
 

Dragi naši studenti,

ove godine suočeni smo s pandemijom koronavirusa koja ima veliki utjecaj i na organizaciju i izvođenje nastave. Zbog epidemioloških ograničenja, ove će se godine nastava izvoditi u tzv. hibridnom obliku koji podrazumijeva kombiniranje fizičke i virtualne nastave. Bez obzira na sve izazove koji nam se nameću, naš je glavni cilj, i dalje, pružanje visoke kvalitete nastavnog procesa na Odjelu.

Pored prenošenja znanja i vještina koje jamčimo na našim studijskim programima, naš je zadatak zaštiti i zdravlje svih vas, kao i nas samih, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera:

  • prije dolaska na Odjel obvezni ste mjeriti tjelesnu temperaturu, studenti s povišenom tjelesnom temperaturom ne bi smjeli dolaziti na nastavu
  • u prostorima Odjela obvezni ste nositi zaštitne maske (na ispravan način, dakle preko usta i nosa)
  • prilikom ulaska na Odjel dužni ste dezinficirati ruke (dezinfekcijska sredstva se nalaze na ulazima)
  • svi studenti se mole izbjegavati grupiranje i držati se propisanog razmaka od 1,5m i izvan učionica.

Kapaciteti učionica su smanjeni kako bi se osigurao razmak od 1,5 m te će se, između izmjena različitih grupa studenata, vršiti dezinfekcija i provjetravanje učionica.

Na svim preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima nastava će započeti 28. rujna 2020. godine.

Nastava će se izvoditi primjenom hibridnog modela koji uključuje nastavu uživo, u našim učionicama i laboratorijima uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, te virtualne nastave. Zbog toga je nužno pratiti sve informacije i obavijesti na našoj službenoj stranici www.oss.unist.hr te MOODLE platformi za e-učenje koja se na Odjelu koristi (https://moodle.oss.unist.hr/).

Raspored održavanja nastave pratite na našim službenim mrežnim stranicama, na poveznici:  https://rasporedoss.edupage.org/timetable/view.php?fullscreen=1&summary=classess.

Molimo da unutar prva dva tjedna održavanja nastave kontinuirano pratite eventualne izmjene u vašem rasporedu!

Unutar rasporeda naznačena je lokacija (učionica) održavanja nastave ako je riječ o fizičkoj nastavi, odnosno napomena „virtualna učionica“, ako je riječ o virtualnoj nastavi.

Na MOODLE platformi možete pronaći vaše predmete unutar kojih se nalaze poveznice za virtualnu nastavu koje postavlja predmetni nastavnik. Virtualna nastava izvodit će se u realnom vremenu, posredstvom MS Teams i ZOOM tehnologije. Upute o registraciji na MS Teams i ZOOM (kao i kratke upute za korištenje) možete pronaći pod zajedničkim obavijestima na MOODLE platformi.

Za praćenje virtualne nastave biti će vam neophodan elektronički identitet.

  • Studenti koji upisuju više godine studija već imaju svoje elektroničke identitete.
  • Studenti prvih godina preddiplomskih stručnih studija (upisani u prvom upisnom krugu) također su (poštom) već dobili elektroničke identitete, a onima koji su se upisali u drugom upisnom krugu elektronički identiteti su poslani poštom. Ako iste ne zaprimite do ponedjeljka, 28.09.2020., molimo da ih predignete u našoj IT službi (Kopilica 5, ured 108), u ponedjeljak, 28.09. od 08:30 do 15:30.
  • Studenti koji upisuju specijalističke diplomske stručne studije svoje elektroničke identitete mogu preuzeti u auli nove zgrade, u petak, 25.rujna, u periodu od 12:00 do 14:30.

Za sve informacije vezane uz vaš elektronički identitet, koje nisu obuhvaćene ovom obavijesti, obratite se Službi za informacijske tehnologije (it_sluzba@oss.unist.hr).

Za sve informacije vezane uz druga studentska pitanja (izdavanje raznih potvrda i sl.) možete kontaktirati Studentsku službu (referada@oss.unist.hr).

Na koncu, želimo istaknuti da su uvjeti u kojima krećemo u novu akademsku godinu nezavidni i bez presedana. Unatoč tome, učinili smo i činit ćemo sve što je u našoj moći kako biste se na Odjelu osjećali sigurno. Ovim putem apeliramo i na vaše odgovorno ponašanje kako bismo iste uvjete mogli jamčiti i našim zaposlenicima i njihovim najmilijima.

Želimo vam svima puno zdravlja, sreće i uspjeha u savladavanju nadolazećih izazova!


Slika Josip Zečević
Re: Upute za početak akademske godine 2020./21.
napisao/la Josip Zečević - Monday, 5. October 2020., 15:03
 

Treba li osobna iskaznica ili studentska iskaznica ( “iksica” ) na uvid pri ulasku u odjel?

Slika Ivana Kozina
Re: Upute za početak akademske godine 2020./21.
napisao/la Ivana Kozina - Monday, 5. October 2020., 19:35
 

Ja mislim da treba samo na osnovama računovodstva,tako je profesorica rekla radi evidencije.Koristiš iksicu.

Slika Katarina Perić
Re: Upute za početak akademske godine 2020./21.
napisao/la Katarina Perić - Monday, 5. October 2020., 19:37
 

Jedna profesorica je spomenula da će se preko iksice evidentirati prisutnost na predavanjima, ali mislim da to vrijedi samo za predavanja u novoj zgradi, dok za ona u staroj nisu nam tražili.

Slika Lada Reić
Re: Upute za početak akademske godine 2020./21.
napisao/la Lada Reić - Tuesday, 6. October 2020., 08:56
 

Dragi studenti, na svim učionicama opremljenim čitačima kartica možete se evidentirati svojom studentskom iskaznicom (iksicom). S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i činjenicu da još uvijek svi studenti nemaju svoje studentske iskaznice, provodit će se i druga vrsta evidencije, o čemu će vas detaljnije informirati predmetni nastavnici.