Elektroenergetika

Gostujuće predavanje Roka Rogulja na temu - "Uvod u Mastercam"

 
Slika Petar Roje
Gostujuće predavanje Roka Rogulja na temu - "Uvod u Mastercam"
napisao/la Petar Roje - Thursday, 2. March 2023., 08:41
 

Poštovani studenti,

Pozivamo Vas da dana 03.03.2023 g. (petak) s početkom u 09:00 sati u učionici KOP_II_P13 Sveučilišnog odjela za stručne studije sudjelujete na gostujućem predavanju Roka Rogulja, struč. spec. ele., na temu "Uvod u Mastercam".

Mastercam spada u skupinu CAM (Computer-aided manufacturing) programskih alata te se koristi za dizajniranje i izradu modela u raznim tehnološkim industrijama. Konačni produkt ovoga programa su naredbe u obliku G-koda kojima se upravljaju CNC strojevi kao što su CNC glodalice i tokarilice. Predavanje će se ostvariti kroz šest akademskih sati u kojima će se obraditi sljedeće cjeline:

    1. Uvod - Mastercam sučelje,

    2. Izrada modela - Izrada alata - Definicije strojeva i okruženja,

    3. 2D obrade glodanjem,

    4. 3D obrade glodanjem,

    5.- 6. Multiaxis obrade.

Predavanje je namijenjeno svim studentima Sveučilišnog odjela za stručne studije neovisno o studijskom programu, a prvenstveno studentima preddiplomskih stručnih studija Elektronike i Elektroenergetike, te specijalističkog diplomskog stručnog studija Elektrotehnike.

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Unaprjeđenje i provedba stručne prakse na Sveučilišnom odjelu za stručne studije", UP.03.1.1.04.0052.

S poštovanjem,

--